SOJALL Sport Natur Bio, 300 g
Biologicznie wyprodukowany wspaniały produkt
100,62 zł 112,00 zł -10%
(335,40 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Kiełkowane i fermentowane
- Wysokiej jakości źródło białka roślinnego
- Naturalnie wysoka zawartość witamin z B i C
- Bogaty w potas i niezbędne aminokwasy
- Bio - certyfikowany
- Wegańskie
- Wegetariańskie
Nr art.: SJ-1372, Zawartość: 300 g, EAN: 9120015440088
Opis
Najlepszy produkt z linii SOJALL Bio Food dla sportowców dbających o zdrowie. Zawiera soję, grykę, topinambur i acerolę najwyższej jakości. Dzięki zrównoważonemu składowi SOJALL Sport Natur zawiera wysoką zawartość cennych białek roślinnych, potasu, naturalnej witaminy C i B, a także niezbędnych aminokwasów. Wszyscy mogą spożywać SOJALL Sport Natur.
- bez sztucznych słodzików, aromatów i dodatków
Proces produkcji: SOJALL® Sport Natur jest kiełkowany i fermentowany zgodnie z naturalnym procesem SOJALL KEIMO FOOD® lub SOJALL® FERMENTA FOOD (fermentacja kwasu mlekowego). Dzięki temu przyjaznemu dla enzymów przetwarzaniu produktu (poniżej 40°C) mikroelementy (witaminy) mogą się namnażać lub pozostać nietknięte.
Zalecenia dotyczące spożycia: 2 łyżki stołowe (25 g) na porcję z ¼ l płynu (woda, sok owocowy lub warzywny itp.) lub jogurt, smoothie, musli lub SOJALL® Trinko (owocowy organiczny napój fermentacyjny).
Wskazówka: SOJALL® Sport Natur można łączyć ze wszystkimi produktami organicznymi SOJALL®.
Uwagi:
- nie podgrzewać, tracą cenne enzymy i mikroelementy (witaminy)
- mogą zawierać śladowe ilości glutenu i łubinu. Kolor, smak i skład podlegają naturalnym wahaniom, ponieważ surowce są wyłącznie pochodzenia naturalnego
- Ten pakiet zawiera około 12 porcji
- Jednocześnie z SOJALL® Sport Natur zaleca się przyjmowanie suplementu diety SOJALL® Makal (dolomit z magnezem, wapniem i cynkiem)
Marka: | SOJALL |
---|---|
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie, Sfermentowane |
Kategorie: | Shakes, Spirutein & proteiny |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegańskie, Wegetariańskie |
Wskazówki dotyczące przechowywania: | przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1821 / 435 kj / kcal |
tłuszcz | 18,7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,4 g |
węglowodany | 28,5 g |
w tym cukier | 4 g |
białko | 38,3 g |
sól | 0,37 g |
Zawartość
Zawartość | na 100 g | dzienna dawka (25 g) |
---|---|---|
witamina B1 (tiamina) | 4 mg | 1 mg |
witamina B2 (ryboflawina) | 2,3 mg | 0,58 mg |
witamina B3 (niacyna) | 36,2 mg | 9,05 mg |
witamina B5 (kwas pantotenowy) | 29,5 mg | 7,38 mg |
witamina B6 | 3,4 mg | 0,85 mg |
witamina B7 (biotyna) | 220 µg | 55 µg |
kwas foliowy | 1.000 µg | 250 µg |
Witamina B12 | 10,2 µg | 2,55 µg |
witamina C | 76,3 mg | 19,08 mg |
potas | 1.450 mg | 362 mg |
L-izoleucyna | 0,6 g | 0,15 g |
leucyna | 2,6 g | 0,65 g |
lizyna | 1,5 g | 0,12 g |
fenyloalanina | 2 g | 0,5 g |
treonina | 1,5 g | 0,38 g |
walina | 1,2 g | 0,1 g |