Raab Vitalfood Shake proteinowy plus bio, 500 g
Z kulturami Lactobacillus i Bifido
99,00 zł
(198,00 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Z białka grochu i ryżu
- Delikatny smak
- Czysto roślinny
- Bio - certyfikowany
- Wegańskie
- Wegetariańskie
- Bezglutenowe
- Bez laktozy
Nr art.: RV-9278, Zawartość: 500 g, EAN: 4019839892782
Opis
Czysto roślinny shake białkowy firmy Raab Vitalfood składa się z połączenia białka grochu i ryżu. Dodawany jest regionalny proszek szpinakowy. Słowo „plus” w tym shake'u oznacza sześć specjalnie skoordynowanych kultur bakterii Lactobacillus i Bifido, które uzupełniają listę składników. Cechą szczególną shake'a jest bardzo neutralny smak, co czyni go wszechstronnym. Jeśli łagodny aromat jest dla Ciebie zbyt nudny, zalecamy dodanie dojrzałego banana jako lekkiej słodyczy.
Zalecenia dotyczące spożycia:
Wymieszać 20 g (co odpowiada 2 łyżkom stołowym) proszku z 300 ml mleka. Szczególnie zalecane jest mleko ryżowe lub owsiane. W celu lepszego zmieszania i uzyskania kremowej konsystencji można użyć miksera lub blendera ręcznego.
Porada:
- Kolor i smak mogą się różnić, ponieważ jest to produkt naturalny, który podlega sezonowym wahaniom.
- Przechowywać w suchym i szczelnie zamkniętym miejscu, chronić przed światłem i ciepłem.
Marka: | Raab Vitalfood |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Proszek |
Cel treningu: | Budowanie mięśni |
Czas zastosowania: | Po treningu |
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie, Bezglutenowe, Bez laktozy |
Alergeny: | Bezglutenowe, Bez laktozy |
Kategorie: | Shakes, Spirutein & proteiny |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegańskie, Wegetariańskie |
Wskazówki dotyczące przechowywania: | przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g | na porcję (20 g) |
---|---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1679 / 401 kj / kcal | 335 / 80 kj / kcal |
tłuszcz | 6,1 g | 1,2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,6 g | <0,5 g |
węglowodany | 5,3 g | 1,1 g |
w tym cukier | <0,5 g | <0,5 g |
substancje balastowe | 6,3 g | 1,3 g |
białko | 78 g | 16 g |
sól | 0,79 g | 0,16 g |
Zawartość
Zawartość | na 100 g | na porcję (20 g) |
---|---|---|
Żelazo | 19 mg | 3,8 mg |
fosfor | 650 mg | 130 mg |
witamina K1 | 142 µg | 28 µg |
profil aminokwasowy
Zawartość | na 100 g | na 20 g |
---|---|---|
alanina | 3,66 g | 0,73 g |
kwas L-asparaginowy | 7,46 g | 1,49 g |
arginina | 5,77 g | 1,15 g |
cysteina + cystyna | 1,08 g | 0,22 g |
kwas glutaminowy | 12,4 g | 2,48 g |
glicyna | 3,02 g | 0,6 g |
histydyna | 1,64 g | 0,33 g |
L-izoleucyna | 3,24 g | 0,65 g |
leucyna | 6,07 g | 1,21 g |
lizyna | 3,93 g | 0,79 g |
L-metionina | 1,42 g | 0,28 g |
fenyloalanina | 4,02 g | 0,8 g |
prolina | 3,22 g | 0,64 g |
seryna | 3,63 g | 0,73 g |
tryptofan | 0,9 g | 0,18 g |
treonina | 2,63 g | 0,53 g |
tyrozyna | 3,19 g | 0,64 g |
walina | 4,12 g | 0,82 g |
Składniki
- 45 % proszek z białka grochu [1]
- 45 % proszek z białka ryżu [1]
- 9,86 % szpinak w proszku [1]
- 0,14 % bakterie kwasu mlekowego
- Lactobacillus paracasei
- Lactobacillus plantarum
- Bifidobacterium lactis
- Bifidobacterium longum
- Bifidobacterium bifidum
- Lactobacillus acidophilus
- z kontrolowanych upraw ekologicznych