Raab Vitalfood Białko orzecha włoskiego bio
45% białka roślinnego
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
45% roślinnego białka z magnezem, selenem i cynkiem
Białko orzecha włoskiego jest uzyskiwane w delikatnym procesie odtłuszczania i mielenia. Ma wyśmienity aromat i nadaje się idealnie do wzbogacania pikantnych oraz słodkich potraw i napoi tj. smoothies, musli, desery, wypieki.
Zalecane dozowanie:
Dodaj 2 łyżki (20 g) proszku do 250 ml płynu tj. mleko owsiane, mleko sojowe, migdałowe lub podczas pieczenia zastąp część konwencjonalnej mąki białkiem orzechowym. Białko orzechowe to pyszne uzupełnienie do smoothies, shake'ów, musli, deserów i wypieków.
Uwaga:
- Kolor i smak mogą się różnić, ponieważ jest to produkt naturalny.
- Puszka nadaje się do ponownego wykorzystania.
- Poziom wypełnienia zależy od względów technicznych.
Marka: | Raab Vitalfood |
---|
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
składniki | 100 g | w porcji (20 g) |
---|---|---|
wartość energetyczna | 408 kcal | 82 kcal |
tłuszcz | 15 g | 3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.4g | 0,3 g |
węglowodany | 9 g | 1,8 g |
w tym cukry | 7,2 g | 1.4g |
błonnik | 11 g | 2,2g |
białko | 45 g | 8,9 g |
sól | <0,01 g | <0,01 g |
selen | 50 mcg | 10 mcg |
magnez | 470 mg | 94 mg |
cynk | 7,8 mg | 1,6 mg |
Profil aminokwasowy | 100 g |
---|---|
izoleucyna | 1,74 g |
leucyna | 3,27 g |
lizyna | 0,96 g |
metionina (+ cysteina) | 1,39 g |
fenyloalanina (+ tyrozyna) | 3,5 g |
treonina | 1,54 g |
tryptofan | 0,55 g |
walina | 2,12 g |
Skład: 100% mąka z orzechów włoskich* (częściowo odtłuszczona)
*z kontrolowanych upraw ekologicznych
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Raab Vitalfood Białko orzecha włoskiego bio
5 recenzji klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 4 | (57%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 1 | (14%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 2 | (28%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
7 ocen
Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 5 recenzje w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja