Ölmühle Solling Mąka z nasion lnu częściowo odtłuszczona, 500 g
Idealna do ciasta chlebowego i wypieków
17,99 zł
(35,98 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Świeża z młyna
- Dobrze i szybko pęcznieje
- Idealna do kuchni niskowęglowodanowej
Nr art.: XPI-OES-44153, Zawartość: 500 g, EAN: 4031192441537
Opis
Ta mąka jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych rodzajów mąki. Powstaje z makuchu, który jest mielony na drobną mąkę. Ta mąka lniana jest bezglutenowa, a dzięki niskiej zawartości węglowodanów jest idealna do dań o niskiej zawartości węglowodanów. Ze względu na dużą zdolność pęcznienia, trzeba dostosowywać odpowiednią ilość płynu do pożądanej konsystencji ciasta. Idealna do chleba, delikatnych wypieków lub jako dodatek do musli.
Marka: | Ölmühle Solling |
---|---|
Kategorie: | Mąka |
Produkty ajurwedyjskie : | Mąki |
Wskazówki dotyczące przechowywania: | przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Składniki
- mąka lniana [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich lub sezamu.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1319 / 315 kj / kcal |
tłuszcz | 10,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,1 g |
w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 6,8 g |
w tym proste nienasycone kwasy tłuszczowe | 2,4 g |
węglowodany | 5,3 g |
w tym cukier | 2,4 g |
substancje balastowe | 40,3 g |
białko | 31,2 g |
sól | 0,2 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Ölmühle Solling Mąka z nasion lnu częściowo odtłuszczona
5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek | | 3 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
3 oceny
- Nie jest dostępna żadna recenzja