Ölmühle Solling Mąka migdałowa częściowo odtłuszczona, 500 g
Idealna jako alternatywa niskowęglowodanowa
47,72 zł 54,00 zł -12%
(95,44 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Gruboziarnista
- Do pieczenia lub muesli
- Delikatny smak
Nr art.: XPI-OES-46553, Zawartość: 500 g, EAN: 4031192465533
Kupowane często z Ölmühle Solling Mąka orzechowa częściowo odtłuszczona, 500 g


Opis
Ta mąka migdałowa jest wytwarzana z makuchu, który powstaje podczas ekstrakcji oleju migdałowego. Dlatego ma mniejszą zawartość tłuszczu. Zmielona nieco grubiej, doskonale nadaje się do przygotowywania wypieków, gotowania lub uszlachetniania musli, deserów, sosów, lodów i nie tylko. Idealna jako alternatywa bezglutenowa, niskowęglowodanowa.
Wskazówka: ponieważ mąka nie zawiera glutenu, podczas pieczenia należy dodać inną mąkę lub środek zagęszczający, np. gumę guar, aby ciasto lepiej się zagęściło.
Uwaga: kolor mąki migdałowej zależy od różnych kolorów skórek nasion migdałów. Oznacza to, że kolor również różni się podczas pieczenia, smak pozostaje jednak ten sam.
Marka: | Ölmühle Solling |
---|---|
Kategorie: | Mąka |
Wskazówki dotyczące przechowywania: | przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Składniki
mąka migdałowa[1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1570 / 375 kj / kcal |
tłuszcz | 12 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,8 g |
w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2,1 g |
w tym proste nienasycone kwasy tłuszczowe | 9,1 g |
węglowodany | 10,7 g |
w tym cukier | 10,7 g |
substancje balastowe | 21,4 g |
białko | 45,3 g |
sól | 0,02 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Ölmühle Solling Mąka migdałowa częściowo odtłuszczona
5 gwiazdek | | 1 | (50%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 1 | (50%) |
2 oceny
- Nie jest dostępna żadna recenzja