Owoce róży zmielone na drobny proszek
Proszek z dzikiej róży: 5 artkułów
-
Raab Vitalfood Organiczny proszek z owoców dzikiej róży, 500 g
- Zawiera witaminę C i kwasy tłuszczowe
- Z kontrolowanych upraw ekologicznych
- Starannie zbierane ręcznie
-
Govinda Proszek z owoców dzikiej róży bio, 220 g
- Z całych owoców dzikiej róży
- Owocowy i lekko kwaśny
- Do shake'ów, musli i bowl
-
Ölmühle Solling Proszek z dzikiej róży BIO, 500 g
- Jakość surowej żywności
- Smak kwaśno-owocowy
- Wykonane z ręcznie zbieranych, dojrzałych owoców
-
Terra Elements Organiczny proszek z dzikiej róży, 100 g
- Gatunek: róża dzika
- Jakość surowej żywności
- Nadaje się jako herbata
-
Raab Vitalfood Niełuskane ziarno prosa-owoce dzikiej róży proszek bio, 600 g
- Naturalna zawartość witaminy C
- Podstawa owsianki śniadaniowej
- Z naturalną krzemionką
Wszystkie ceny zawierają VAT
Dzika róża należy do rodziny różowatych. Owoce mają jaskrawoczerwony, żółto-pomarańczowy kolor, rozwija się z kwiatowych spodów krzewu róży. Wydłużone owalne, chrupiące owoce można jeść na surowo. Uwaga, ich małe orzechy w środku mają haczyki i włoski , które powodują swędzenie w kontakcie ze skórą. Dlatego należy je ostrożnie usunąć przed jedzeniem. Im później zbierzesz owoc, tym jest bardziej dojrzały i słodszy. Niezliczone metody przetwarzania sprawiają, że owoce dzikiej róży są naprawdę wszechstronne. Musy, dżemy, oleje, likiery, herbaty, wina owocowe lub tradycyjnie, jako nadzienie w pysznych pączkach. Owoce mają dużą zawartość witaminy C. Ten i wiele innych składników, tj. flawony, kwasy owocowe i kompleksy witaminy B są charakterystycznymi cechami owoców.