Stöber Mühle GmbH Mąka z pszenicy samopszej
Idealna do twardego ciasta
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Pszenica samopsza jest jednym ze starożytnych zbóż. Ten rodzaj ziarna został prawie zapomniany, ponieważ zbiory nie są tak produktywne jak na przykład pszenica. Pszenica samopsza powraca dzięki rolnictwu ekologicznemu. Ziarno jest bardzo odporne i rośnie nawet na słabej glebie, nie jest wrażliwe na zimno i jest odporne na szkodniki. Cenne składniki sprawiają, że mąka jest tak wyjątkowa i popularna. Mąka wiąże bardzo mało wody, więc mąkę stosuje się tylko do „twardego” ciasta.
Wskazówka: pszenica samopsza może być nawet używana do warzenia piwa, ponieważ zawiera słód.
Marka: | Stöber Mühle GmbH |
---|
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.