Raab Vitalfood Organiczne jagody acai w proszku, 80 g
Z jagodami z Amazonii!
68,13 zł 76,00 zł -10%
(851,63 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Zbierane ręcznie
- Starannie przetworzone
- O owocowym, gorzkim smaku
- Idealne do smoothie
-
Bio - certyfikowany
-
Wegańskie
-
Bezglutenowe
Nr art.: RV-7012, Zawartość: 80 g, EAN: 4019839870124
Kupowane często z FutuNatura Trawa jęczmienna BIO, 400 g


Opis
Proszek jest wytwarzany z ciemnofioletowych, czarnych jagód acai z Amazonii. Są zbierane ręcznie i delikatnie przetwarzane. Zawierają wtórne substancje roślinne, takie jak polifenole (3300 mg na 100 g) i antocyjany (380 mg na 100 g). Dzięki owocowo-cierpkiemu smakowi proszek acai jest idealny do uszlachetniania smoothie, shake'ów, deserów i wypieków.
Zalecane dawkowanie:
Wymieszać codziennie 1 łyżeczkę (ok. 3 g) z napojem lub jogurtem.
Uwaga:
- Kolor i smak mogą się różnić, ponieważ jest to produkt naturalny, który podlega sezonowym wahaniom.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, szczelnie zamknięte.
- Poziom wypełnienia zależy od względów technicznych. Puszka wielokrotnego użytku.
Marka: | Raab Vitalfood |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Proszek |
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Bezglutenowe |
Alergeny: | Bezglutenowe |
Kategorie: | Przyprawy |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegańskie |
Dobry dla: | Anti-Aging NEM, Układ odpornościowy, Zmiatacze wolnych rodników i przeciwutleniacze |
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g | na 3 g |
---|---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 2265 / 541 kj / kcal | 67 / 16 kj / kcal |
tłuszcz | 54 g | 1,6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 15 g | 0,5 g |
węglowodany | 32 g | 1 g |
w tym cukier | 3 g | <0,1 g |
białko | 10 g | 0,3 g |
sól | 0,16 g | <0,01 g |
Zawartość
Zawartość | na 100 g | na 3 g |
---|---|---|
polifenole | 3.300 mg | 99 mg |
antocyjany (E163) | 380 mg | 11,4 mg |