Purasana Wegańskie białko dyni, 400 g
Organiczne białko dyni w proszku
101,00 zł
(252,50 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Idealny jako dodatek do koktajli proteinowych
- Z austriackich pestek dyni
- Zawiera około 8-10% oleju z pestek dyni
- Ok. 65% białka roślinnego
- Wegańskie
Nr art.: PU-PROTPP11, Zawartość: 400 g, EAN: 5400706614702
Opis
Po prostu naturalne
- Organiczny proszek białkowy z pestek dyni firmy Purasana jest produkowany z surowych i organicznych pestek dyni. Ten smaczny wariant białka zawiera ok. 8% -10% olejku z nasion dyni i 65% białka roślinnego.
- Proszek z pestek dyni nie zawiera soi, glutenu, laktozy i nie jest genetycznie zmodyfikowany.
- Ta mieszanka nie zawiera soi, laktozy, glutenu i cholesterolu, dlatego nadaje się dla wegetarian, wegan, alergików oraz zawodowych sportowców i amatorów, wspiera budowę mięśni, ruchliwość osób w podeszłym wieku oraz idealna dla wszystkich osób, które chcą zwiększyć spożycie białka.
- Jest dobrym źródłem aminokwasów. Idealny składnik do koktajli białkowych, chleba i bułek.
- Najwyższa jakość z Austrii
Zalecane dawkowanie:
Wymieszać 1 ½ miarki (30-35 g) proszku białkowego z koktajlem lub przy pomocy blendera z 300-350 ml mleka lub z roślinnymi produktami na bazie mleka (słodki napój ryżowy, napój migdałowy lub sojowy), sokiem owocowym, a następnie całość wymieszać jeszcze przez 15 sekund i wypić. Możesz również dodać go do płatków śniadaniowych, musli lub chleba.
Marka: | Purasana |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Proszek |
Sposób odżywiania: | Wegańskie |
Kategorie: | Shakes, Spirutein & proteiny |
Właściwości: | Wegańskie |
Wskazówki dotyczące przechowywania: | przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1503 / 359 kj / kcal |
tłuszcz | 9,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,3 g |
węglowodany | 4,9 g |
w tym cukier | 1,4 g |
substancje balastowe | 10,8 g |
białko | 65 g |
sól | 0,06 g |
Zawartość
Profil aminokwasowy
Zawartość | na 100 g |
---|---|
L-alanina | 2,64 g |
L-arginina | 8,22 g |
kwas L-asparaginowy | 4,88 g |
L-cysteina | 0,72 g |
kwas L-glutaminowy | 10,28 g |
glicyna | 3 g |
L-histydyna | 1,59 g |
L-izoleucyna | 2,31 g |
leucyna | 4,71 g |
L-lizyna | 2,09 g |
L-metionina | 1,22 g |
L-fenyloalanina | 3,77 g |
L-prolina | 2,09 g |
L-seryna | 2,84 g |
L-treonina | 1,62 g |
L-tryptofan | 0,34 g |
L-tyrozyna | 2,03 g |
L-walina | 2,98 g |
Składniki
- 100 % białko z nasion dyni [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych