Kulau Organiczny cukier kokosowy
Naturalny środek słodzący
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Organiczny cukier kokosowy KULAU to naturalny słodzik. W Azji stosowanie cukru kokosowego ma wielowiekową tradycję. Cukier kokosowy jest uzyskiwany z soku rośliny palmy kokosowej. Następnie sok jest poddawany działaniu ciepła, które sprawia, że odparowuje z niego woda.
Cukier kokosowy cieszy się coraz większą popularnością w europejskiej kuchni, ze względu na jego lekki karmelowy posmak i odżywcze znaczenie. Jego krystaliczna struktura dba o to, że cukier natychmiast się rozpuszcza. Zawiera on dużo składników mineralnych jak potas, cynk i żelazo.
Wszystkie produkty KULAU są regularnie sprawdzane w niezależnym laboratorium. KULAU rezygnuje zawsze ze zbędnych dodatków oraz oferuje produkty koksowe w najbardziej naturalnej postaci, jak to tylko jest możliwe.
Kraj pochodzenia: Wyspa Jawa, Indonezja
Marka: | Kulau |
---|
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
Składniki: Organiczny cukier z kwiatu kokosu*
* Z upraw ekologicznych
wartości odżywcze | 100g |
---|---|
energia | 381 kcal / 1595kJ |
białko | 1.1g |
węglowodany | 93,4 g |
w tym cukry | 91,5 g |
tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nienasycone | 0,1 g |
sól | 0,1 g |
Pochodzenie: Indonezja