Grylowanie bez chęci jedzenia mięsa - prawdziwa przyjemność wegetariańska
Kto chce unikać produktów pochodzenia zwierzęcego , nie musi zrezygnować z przyjemności grylowania na świeżym powietrzu z tymi uwodziceilskimi zapachami . Produkty do grylowania z soi i tofu lub seitanu( cińskiego mięsa) - produktu pszenicznego , mogą być niesamowicie podobne do steku , kiełbasek lub kotlecików i ich smak jest taki przepyszny i pachną tak samo, jak tylko je się położy na grylu.. Dodatkowo mamy warzywa , owoce, sery , grzyby i chleb - i to razem może być być pradziwą rozkoszą , bez .. mięsa.
Wielu pamięta bardzo dobrze kolby kukurydziane, grylowane na wolnym ognisku przy wieczorach klubu ( u harcerzy ) czy po prostu w rodzinie - po prostu nadziać kolbę na patyk i trzymać ponad ogniskiem. Troszeczkę masła i soli - gotowe i smakowite. To jest tylko jeden z bardzo wielu przykładów , jak można bez mięsa i ryb używać gryl ( albo jako wegetarian wśród "mięsożernych" przyjaciół) też cieszyć się tym kulinarnym smakołykiem.
Większość pożywienia wegetarianów reaguje niestety bardzo wrażliwie na działanie gorąca, dlatego powinni wegetarianie ich pokarmy położyć raczej na brzegu gryla: grzyb boczniak pokropiony olejkiem cytrynowym i popieprzony ( jako alternatywa nadają się pieczarki i jeszcze lepsze są prawdziwki!)albo warzywa , opakowane z przyprawami i odrobiną oleju jadalnego w folię aluminiową . Pyszności! Także feta z czosnkiem, bazylią i kaparami ciernistymi , owinięta może smakować przepysznie i nawet wywołać zazdrość u kolegów - to jest ten niesamowity zapach!
Ser - zwłaszcza ten pochodzący z Cypru i Grecji jest jednym z najsmakowitszych z gryla i nie do pomyślenia, aby jego nie było na takich ogniskach. Razem z delikatnymi cebulkami i świeżymi warzywami powstaje smakowity hamburger.
Klasykami wśród dań z gryla są nadal kartofle foliowe . Dobrze opakowane , można bezpośrednio włożyć do ognia na około 30 minut. Aby trochę szybciej szło, można je wcześniej trochę podgotować. Najlepiej zawijać nieobrane , ponieważ cienka skórka może też być jedzona. Pokrojone na plasterki i pokropione olejem lub owijane w folię mogą być pieczone bezpośredninio na grylu. Do tego mizeria - o tego smakowitego dania długo niezapomnisz!
Na deser, są grylowany ananas lub banany. Polepszyj smak miodem lub syropem klonowym, a także cytryna daje ciekawą alternatywę. Inne owoce to jabłka, mango, mandarynki , brzoskwinie , arbuzy, truskawki i gruszki - one wszystkie nadają się do grylowania bo zachowują swoje smaki. Najprościej jest nadziąć małe kawałeczki na patyczki i je położyć na grylu - tym samym nic nie spada i jest łatwiej je obracać. Razem z lodami waniliowymi dają smakowity wegetariański desert , który każdemu wspaniale smakuje!
Koniecznością jest staranne oczyszczenie gryla po grylowaniu mięsa - inaczej dostają owoce trochę dziwny i niespotykany smak.
Ostatnia ocena
- 5.0 (3)
Allergy Research Group Pantetina, 60 Kapsułek roślinnych
-10%- Dla procesów metabolicznych
- Dla krwi
- Maksymalne wykorzystanie - 16 godzin we krwi
215,67 zł 240,00 zł (7 189,00 zł / kg)Dostawa do 3 kwietnia
- 4.7 (10)
BIO PRIMO Wafle z soczewicy bio, 90 g
-11%- Chrupiący dostawca białek
- Wegańskie i bezglutenowe
- 100% uprawa ekologiczna Turcja
5,34 zł 5,99 zł (59,33 zł / kg)Dostawa do 3 kwietnia
- 4.5 (2)
Alnatura Bio napój migdałowy Natur, 1 l
-13%- Bez stabilizatorów
- Bez glutenu i laktozy
- Nadaje się do spienienia
13,05 zł 14,99 zł (13,05 zł / l)Dostawa do 3 kwietnia
- 3.0 (2)
BIO PRIMO Bio Tofu wędzone, 175 g
-15%- Wędzone nad drewnem bukowym
- Idealne do smażenia
- Z organicznej soi
7,65 zł 8,99 zł (43,71 zł / kg)Tymczasowo niedostępne