FutuNatura Psyllium HUSK proszek bio, 250 g
Proszek z łuski babki jajowatej
47,99 zł
(191,96 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Proszek z łusek Plantago ovata
- Naturalne źródło błonnika
- Do jogurtu, owsianki lub musli
- Bio - certyfikowany
- Bez cukru
- Bezglutenowe
Nr art.: NARA-FN118, Zawartość: 250 g, EAN: 3830072111604
Opis
Proszek z łusek Plantago ovata to doskonałe źródło błonnika, nie zawiera glutenu, cukru, dodanych chemikaliów, barwników ani organizmów modyfikowanych genetycznie.
Sposób użycia:
Wymieszaj 1-2 łyżeczki (2,5 - 5 g) proszku w filiżance (co najmniej 250 ml) wody, soku lub dodaj do jogurtu, owsianki, zup lub musli.
Możesz poczekać kilka minut, aż spęcznieją.
Świetnie nadaje się do zagęszczania kremów w świeżych deserach.
Porada:
- Upewnij się, że po spożyciu pijesz wystarczającą ilość płynów.
- Maksymalna dzienna dawka to 5 łyżeczek (12,5 g).
- Babkę jajowatą należy przyjmować w odstępie co najmniej 1 godziny od jakichkolwiek leków lub suplementów diety.
Pochodzenie: Indie
Marka: | FutuNatura |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Proszek |
Sposób odżywiania: | Bezglutenowe, Bez cukru |
Alergeny: | Bezglutenowe |
Kategorie: | Nasiona |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Bez cukru |
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 834,0 / 199,2 kj / kcal |
tłuszcz | 0,8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,14 g |
węglowodany | 3,7 g |
w tym cukier | 0,2 g |
substancje balastowe | 84 g |
białko | 2,1 g |
sól | 0 g |
Składniki
- proszek z łusek babki jajowatej [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych