FutuNatura Masło kakaowe bio, 250 g
Do kosmetyków i kuchni
58,77 zł 66,00 zł -11%
(235,08 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Z owoców drzewa kakaowego
- Nadaje się do gotowania
- Idealne do produkcji produktów pielęgnacyjnych
- Bio - certyfikowany
Nr art.: NARA-FN07, Zawartość: 250 g, EAN: 3830072110287
Opis
Organiczne masło kakaowe wytwarzane jest z owoców drzewa kakaowego (Theobroma cacao). Surowe kakao jest pozyskiwane z nasion rośliny, które następnie są tłoczone, prażone i mielone. Masło kakaowe jest głównym składnikiem czekolady i może być używane do gotowania lub do produkcji kosmetyków.
Zalecane użycie:
Masło kakaowe można wykorzystać do gotowania (do wyrobu napojów czekoladowych, ciastek, lodów) lub do codziennej pielęgnacji skóry - masło rozprowadza się po całym ciele.
Marka: | FutuNatura |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Olej |
Kategorie: | Pielęgnacja skóry |
Typ skóry: | Do każdego rodzaju skóry |
Właściwości: | Bio - certyfikowany |
Dla kogo: | Specjalnie dla kobiet, Specjalnie dla mężczyzn |
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 3730 / 891 kj / kcal |
tłuszcz | 95,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 60 g |
węglowodany | 0 g |
w tym cukier | 0 g |
białko | 0 g |
sól | 0 g |
Składniki
- 100 % masło kakaowe [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych