Fit4Day Białkowa mieszanka do ciasta na pizzę, 250 g
Z małą ilością węglowodanów!
15,75 zł 17,99 zł -12%
(63,00 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Zawiera 33% białka
- Łatwe przygotowanie
- Chrupiąca pizza
-
Wegetariańskie
Nr art.: BBN-A170, Zawartość: 250 g, EAN: 4260495463209
Kupowane często z Schalk Mühle Bio białko w proszku - austriacki Essential Amino Protein Mix, 250 g


Opis
Mieszanka do pieczenia ciasta firmy Fit4Day zawiera dużą ilość białka i mniejszą ilość węglowodanów ok. 35% niż tradycyjne ciasto do pizzy.
Zawartość torebki wystarcza na przygotowanie jednej pizzy. Szybkie i łatwe przygotowanie.
Przygotowanie:
Wymieszaj 250 mg mieszanki do pieczenia z 180 ml zimnej wody i ugniataj przez ok. 6 minut, aż będzie ono jednorodne. Odstaw ciasto na ok. 10-15 minut. Następnie rozwałkuj ciasto na blaszce między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i zdejmij górny arkusz. Nałóż na ciasto sos białkowy do pizzy i makaronu od Fit4Day i swoje ulubione składniki. Przygotowane ciasto włóż do piekarnika o temperaturze 200°C na 12-14 minut (grzanie z góry i z dołu).
Przepis na pizzę Calzone:
Ciasto:
- 1 torebka mieszanki do ciasta na pizzę od Fit4Day
- 1 szczypta soli
- 180 ml ciepłej wody
Składniki:
- 1 saszetka sosu białkowego firmy Fit4Day
- 100 g startego parmezanu
- sól, pieprz, bazylia i oregano (suszone)
- 100 g startej mozzarelli
- 50 g salami
- 4 świeże pieczarki
Umieść mieszankę do ciasta Fit4Day w misce. Dodaj wodę i ugniataj, aż ciasto będzie jednorodne. Pozostaw miskę w ciepłym miejscu na 10-15 minut.
Sos białkowy od Fit4Day wymieszaj w małej misce i odłóż na bok.
Gdy ciasto dobrze wyrośnie, ponownie ugniataj je energicznie i rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Umieść pizzę na blasze do pieczenia, a następnie zdejmij górną warstwę papieru.
Następnie jeszcze raz wymieszaj pomidorowy sos białkowy i nałóż na ciasto. Nie nakładaj na krawędzie ciasta.
Umyj pieczarki. Pieczarki i salami pokrój w cienkie plasterki
Nałóż pozostałe składniki, ser dodaj na końcu. Złóż ciasto na pół i ściśnij brzegi.
Przygotowane ciasto włóż do piekarnika o temperaturze 200°C na 12-14 minut (grzanie z góry i z dołu).
Marka: | Fit4Day |
---|---|
Sposób odżywiania: | Wegetariańskie |
Kategorie: | Żywność, Mieszanka do pieczenia |
Właściwości: | Wegetariańskie |
Wskazówki dotyczące przechowywania: | przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g[1] |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1570 / 375 kj / kcal |
tłuszcz | 5,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,5 g |
węglowodany | 39,6 g |
w tym cukier | 3,1 g |
białko | 33,9 g |
substancje balastowe | 6,4 g |
sól | 2,51 g |
- ciasto w proszku
Składniki
Video do produktu:
Instrukcje: Mix proteinowy do pieczenia pizzy
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Fit4Day Białkowa mieszanka do ciasta na pizzę
5 gwiazdek | | 0 | (0%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 1 | (100%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
- Nie jest dostępna żadna recenzja