Bioenergie Cukier z agawy, 200 g
Uniwersalny słodzik z nektaru agawy!
25,99 zł
(129,95 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Neutralny smak
- W 100% naturalny
- W 100% z czystego nektaru agaway
- Drobny proszek
- Bio - certyfikowany
- Wegańskie
- Wegetariańskie
- Bezglutenowe
Nr art.: XAY-BIO-74604, Zawartość: 200 g, EAN: 9004307074604
Opis
Cukier z agawy to meksykańska specjalność!
- Agawa rośnie w odległych, tropikalnych regionach stepowych Meksyku, gdzie jest już od niepamiętnych czasów znana jako słodzik.
- Cukier z agawy charakteryzuje się wyjątkowo delikatnym i neutralnym smakiem i stanowi optymalną alternatywę dla cukru trzcinowego i buraczanego. Jest bogaty w naturalną fruktozę i ma wyższą wartość słodzącą, ok. 25% niż tradycyjny cukier. Zalecamy zastąpienie 100 g tradycyjnego cukru 80 g cukru z agawy.
- Sok z agawy jest filtrowany, delikatnie zagęszczany i poddawany procesowi suszenia rozpyłowego przez dodanie 4% organicznej maltodekstryny (z Austrii) w celu uzyskania drobnego proszku.
- Jogurty i potrawy z twarożkiem uzyskują bardzo kremową konsystencję.
- Do wypieków (wafli, ciast)
Zalecane stosowanie:
Do wszystkich przepisów kulinarnych, do których wykorzystywany jest cukier. Idealny do słodzenia napoi, musli, sałatek owocowych, deserów oraz różnych wypieków.
Marka: | Bioenergie |
---|---|
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie, Bezglutenowe |
Alergeny: | Bezglutenowe |
Kategorie: | Słodzik |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegańskie, Wegetariańskie |
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1583 / 378 kj / kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
węglowodany | 91 g |
w tym cukier | 86 g |
substancje balastowe | 7 g |
białko | 0 g |
sól | 0 g |
Składniki
- 100 % Cukier z agawy