Bake Affair Czekoladowe muffinki lub babka czekoladowa SINGLE
Idealne na spontaniczną wizytę
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Ta delikatna mieszanka do pieczenia jest idealna do przygotowania szybkiego i soczystego ciasta. Ze starannie dobranej mieszanki można wyczarować 15 muffinek, 1 czekoladową babkę lub 1 inne ciasto. Oczywiście możliwe jest również przygotowanie wegańskie. Doskonałe nie tylko na spontaniczne wizyty.
Wymagane świeże składniki (wariant klasyczny):
- 420 ml mleka
- 140 ml oleju słonecznikowego
- 1 jajko
Wymagane świeże składniki (wariant wegański):
- 140 ml napoju sojowego
- 140 ml oleju słonecznikowego
Wskazówka: Zamiast oleju słonecznikowego można użyć dowolnego innego oleju.
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 165°C.
- Otwórz opakowanie i włóż zawartość do dużej miski.
- Wariant klasyczny: dodaj 420 ml mleka, 140 ml oleju słonecznikowego (patrz linia mleka i oleju w puszce) i 1 jajko i mieszaj przez 1 minutę za pomocą robota kuchennego, miksera ręcznego lub thermomixu (poziom 5 za pomocą szpatułki), aż powstanie gładkie ciasto .
- Wariant wegański: dodaj 420 ml napoju sojowego i 140 ml oleju słonecznikowego (patrz linia mleka w puszce) i mieszaj przez 1 minutę za pomocą robota kuchennego, miksera ręcznego lub thermomixu (poziom 5 za pomocą szpatułki), aż powstanie gładkie ciasto.
Przygotowanie muffinków:
Umieść 15 muffinowych foremek do pieczenia w muffinowej formie i wlej ciasto do 1 cm poniżej krawędzi za pomocą łyżki lub torebki na ciasto. Muffinki można piec w gorącym powietrzu w temperaturze 165°C przez ok. 35 minut (wykonać test patyczkiem*).
Przygotowanie babki lub ciasta czekoladowego:
Nasmaruj formę do ciasta lub babki masłem i posyp mąką.
Wlej ciasto do formy i piecz w gorącym powietrzu w temperaturze 165°C przez 65 minut (wykonaj test patyczkiem*). Wyjmij, pozwól ostygnąć w formie przez 10 minut, wyłóż z formy i pozwól ostygnąć na ruszcie.
* Test patyczkiem:
Przed wyjęciem wypieków z piekarnika zalecamy wykonanie testu patyczkiem. Aby to zrobić, użyj cienkiego drewnianego lub metalowego patyczka, aby nakłuć środek ciasta. Na wyciągniętym patyczku nie powinno przylegać płynne ciasto.
Marka: | Bake Affair |
---|
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.