Bake Affair Chleb z pradawnego zboża SINGLE
Ekologiczny i naturalny
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Przygotowanie chleba w domu jest łatwe i nieskomplikowane - ta mieszanka do pieczenia składa się z wysokiej jakości składników i jest mieszana z niewielką ilością wody, aby uformować ciasto, które można błyskawicznie upiec zyskując pyszny chleb. Naturalna przyjemność.
Świeże składniki:
- 215 ml wody
Porady:
- Aby chleb był jeszcze bardziej chrupiący, zwilż papier do pieczenia wodą.
- Jak tylko chleb od spodu przybiera jasnobrązowy kolor, jest gotowy.
Przygotowanie na 1/2 kg chleba:
- Otwórz mieszankę, włóż masę do pieczenia do miski, dodaj 215 ml letniej wody (patrz linia wody w puszce) i wyrabiaj ciasto ręcznie, robotem kuchennym lub termomixem przez ok. 3 minuty.
- Przykryj i pozostaw ciasto w misce w temperaturze pokojowej (ok. 24°C) na ok. 45 - 60 minut.
- Posyp powierzchnię roboczą i, jeśli jest dostępny, kosz do wyrastania ciasta mąką.
- Umieść ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej. Uformuj okrągły kształt i ułóż w koszyku lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Ciasto lekko posyp mąką, przykryj i pozostaw do dojrzewania przez ok. 60 minut w ciepłym miejscu (ok. 24°C).
- Rozgrzej piekarnik do 230°C (grzałka górna / dolna) 40 minut przed końcem dojrzewania ciasta.
- Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub na kamień do pieczenia chleba.
- Natnij wierzch ciasta ostrym nożem. Ważne: nacięcia muszą być wystarczająco głębokie, aby para mogła łatwo się ulotnić. Tutaj możesz uwolnić swoją kreatywność i tworzyć wzory!
- Piec w temperaturze 230°C przez 10 minut, następnie zmniejsz do 190°C i piecz przez kolejne 20 minut.
- Wyjmij z blachy do pieczenia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na ruszcie.
Marka: | Bake Affair |
---|
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.