Alnatura Bio mąka sojowa, 300 g
Wszechstronna alternatywa mąki pszennej
10,99 zł
(36,63 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Delikatny smak własny
- Właściwości wiążące
- Wegańska, bezglutenowa, bogata w białko
- Wegańskie
- Wegetariańskie
- Bezglutenowe
Nr art.: XPI-MM-205518, Zawartość: 300 g, EAN: 4104420181489
Opis
Ta mąka sojowa z europejskich, ekologicznych ziaren soi jest naturalnie bezglutenowa i wszechstronna; dzięki tradycyjnej produkcji oryginalny smak pozostaje subtelny: ziarna soi są delikatnie podgrzewane, kruszone i drobno zmielone. Dzięki swoim właściwościom wiążącym mąką można zastąpić składnik „jajko”, a podczas pieczenia zastępuje od 20 do 30 procent konwencjonalnej mąki zbożowej. Wyróżnia się również jako pożywne źródło białka i błonnika - idealna dla smakoszy ceniących zdrowe odżywianie!
Marka: | Alnatura |
---|---|
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie, Bezglutenowe |
Alergeny: | Bezglutenowe |
Kategorie: | Mąka |
Właściwości: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Wskazówki dotyczące przechowywania: | przechowywać w temperaturze pokojowej, przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, przechowywać w suchym miejscu |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Składniki
- 100 % tostowana mąka sojowa [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów, sezamu i łubinu.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1687 / 403 kj / kcal |
tłuszcz | 21 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,6 g |
węglowodany | 3,1 g |
w tym cukier | 3,1 g |
substancje balastowe | 19 g |
białko | 41 g |
sól | 0,01 g |