Alnatura Bio fasola mung, 500 g
Również do kiełkowania
14,95 zł 16,99 zł -12%
(29,90 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Całe i nieobrane
- Własny, łagodny smak
- Idealna do dań azjatyckich
- Wegańskie
- Wegetariańskie
Nr art.: XPI-MM-111205, Zawartość: 500 g, EAN: 4104420248861
Opis
Cała, nieobrana organiczna fasola mung firmy Alnatura ma łagodny smak i jest znana ze stosowania w daniach azjatyckich, zupach i gulaszach. Nadają się również do kiełkowania i w postaci kiełków uszlachetni wiele rodzajów sałatek, omletów czy przekąsek.
Zalecenia dotyczące przygotowania:
Fasolę najpierw umyj i namocz w wodzie na co najmniej 12 godzin. Następnie zagotuj w świeżej wodzie i gotuj około 30 minut. Sól należy dodać dopiero na krótko przed końcem gotowania.
Marka: | Alnatura |
---|---|
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Kategorie: | Żywność |
Właściwości: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Wskazówki dotyczące przechowywania: | przechowywać w suchym miejscu |
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1273 / 304 kj / kcal |
tłuszcz | 1,2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 41,5 g |
w tym cukier | 3,1 g |
białko | 23,1 g |
sól | 0 g |
Składniki
- Złota fasola [1]
- z rolnictwa ekologicznego